Het project SO Stockel (fase 1) ligt in het hart van de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe, in de buurt van het Maloupark en de groene promenade van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, en vormt een residentiële microwijk, in het hart van een privépark met bomen, waarvan een deel geklasseerd is als beschermde groene zone.

De indeling van de gebouwen is zo ontworpen dat er een geleidelijke overgang ontstaat tussen de aangrenzende bouwsjablonen die zich aanpassen aan het glooiende terrein, zodat het uitzicht van elk individu wordt gerespecteerd. In de voorgestelde architectuur wordt de voorkeur gegeven aan een samenhang van kleuren en materialen, met levendige lichtgekleurde bakstenen gevels, gecontrasteerd door donkere aluminium kozijnen.

De bouwplaats, die de eerste fase van een totaalproject vormt, zal over enkele weken voltooid zijn. Er zullen dan 3 nieuwe gebouwen te zien zijn die harmonieus in hun omgeving zijn geïntegreerd en 138 nieuwe kwaliteitswoningen bieden, van studio's tot flats met vier slaapkamers.

© Marie-Noëlle Dailly
© Marie-Noëlle Dailly
© Marie-Noëlle Dailly
© Marie-Noëlle Dailly
© Marie-Noëlle Dailly
© Marie-Noëlle Dailly
© Marie-Noëlle Dailly
© Marie-Noëlle Dailly
© Marie-Noëlle Dailly
© Marie-Noëlle Dailly