Deze Design & Build-wedstrijd betreft de renovatie en volledige herinrichting van de voormalige hoofdzetel van de Générale de Banque, gebouwd in de jaren 1970, met het oog op de installatie van de centrale en ondersteunende diensten van de onderlinge verzekeringsmaatschappij Solidaris, met als doel de kwaliteit van de werkruimten fundamenteel te verbeteren in een energie-efficiënte enveloppe. Zes maanden na de indiening van de wedstrijd staat DDS+, in samenwerking met WUST, op de tweede plaats.

De nieuwe porositeit die aan het gebouw wordt gegeven door de transformatie van het atrium in een groot buitenterras op de eerste verdieping maakt het mogelijk de relaties met de openbare ruimte te activeren en een reeks culturele, evenementen- en educatieve mogelijkheden te ondersteunen, die verder gaan dan de administratieve functie, met respect voor de aard van het gebouw zelf. Zo behoudt het al zijn ornamentele kwaliteiten, onderstreept door de delicate ingrepen in de details en behandelingen die verband houden met het traject van de arbeider, die profiteert van een veelheid van flexibele en evoluerende ruimten, motoren van uitwisseling en gezelligheid.

© Pixelab
© Pixelab
© Pixelab
© Pixelab
© DDS+
© DDS+
© Pixelab
© Pixelab