Projectdetails

Het voormalige kantoorgebouw BULL werd in 1985 gebouwd naar een ontwerp van de architect René Stapels nabij het station Merode en het Jubelpark. Met zijn polychrome gevels met oranje- en blauwtinten is het erg bekend bij de Brusselaars en het is een iconisch gebouw van het postmodernisme uit de jaren ’80. Het gebouw, voormalige zetel van de Europese Commissie en vandaag in het bezit van P&V Verzekeringen, werd onderworpen aan uitgebreide renovatiewerken die in maart 2015 werden afgerond. DDS+ zag het als een uitdaging om deze architectonische getuige op een innovatieve maar respectvolle manier te herlezen.

Technische informatie

Locatie
Brussel (Etterbeek), België
Typologie
Kantoren
Bouwheer
P&V Assurances
Grootte
19.500 m²
Status
Voltooid
Timing
2015
Expertises
Renovatie, Duurzame ontwikkeling
Download de technische fiche

Team

Contact

Interested in this project? Contact the project partner to get more information

Grégoire de Jerphanion

Architect - Co‑founding partner