Projectdetails

Gelegen op de hoek van de Louizalaan en de Paul Émile Jansonstraat, op enkele meters van het Hortahuis, een meesterwerk van de Art Nouveau, bevindt het Edition-gebouw zich in een bijzondere stedelijke context waar architecturale en erfgoedrijkdom samengaan. Het gebouw zelf, dat dateert uit de jaren zestig, heeft ook een zekere architectonische waarde, namelijk door de dragende gevel van Silexbeton, die specifiek is voor die periode. Het leek voor de hand te liggen dit Brusselse erfgoed te behouden en te versterken tijdens de renovatie.

De belangrijkste doelstelling, die het hele ontwerp van het project heeft gestuurd, was "van iets ouds iets nieuws maken". Aan de voorgevel is het karakter van het oorspronkelijke gebouw bewaard, terwijl er hedendaagse esthetische en functionele accenten aan zijn toegevoegd. Aan de binnenkant is het gebouw getransformeerd, met name wat de functionaliteit betreft. Terwijl de begane grond zijn oorspronkelijke commerciële functies behoudt, worden de kantoorverdiepingen omgebouwd tot kwaliteitsaccommodatie.

Technische informatie

Locatie
Brussel, België
Typologie
Residentieel, Retail
Bouwheer
Ghelamco
Grootte
6.500 m²
Status
Voltooid
Timing
2020
Expertises
Renovatie, Herbestemming
Download de technische fiche

Team

Contact

Interested in this project? Contact the project partner to get more information

Dirk Bigaré

Architect - Partner