Het project bevindt zich op de kruising van de Chaussée de Mons en de rue des Trèfles en werd ontworpen met verschillende woningtypologieën, gaande van +1 tot +6, alsook economische activiteiten op de gelijkvloerse niveaus.

Voor de structuur werd geopteerd voor de stabiliteit van prefabbeton. Met het oog op flexibiliteit en maximale aanpasbaarheid is het structureel principe van de 3 gebouwen op de site opgevat met een systeem van vrije platen en modulaire oppervlakken. Op een raster van betonnen zuilen worden de draagbalken voor het dak en de woningen geplaatst. Stalen balken worden onzichtbaar verwerkt in de dikte van de vloerplaat en laten grote overspanningen toe. Dit biedt de mogelijkheid om de indeling van de bedrijfsruimten en woningen aan te passen aan de (evoluerende) noden van hun toekomstige gebruikers.

De economische ruimten op de gelijkvloerse niveaus worden bekleed met stabiele en duurzame golfpanelen uit prefabbeton. Op de hogere niveaus van de woningen krijgt gegolfd plaatstaal de bovenhand. Het geheel is geconcipieerd met robuuste materialen die in de tijd mee kunnen evolueren met de site.

Plaatstaal is een makkelijk demonteerbaar en herbruikbaar materiaal. Het biedt een evolutief potentieel aan de mantel van het gebouw. De golfvormen sluiten aan bij het beton op het gelijkvloers niveau en de bleekgroene kleur voegt frisheid en een grafisch karakter toe aan het geheel.

NovaCity project

© DDS+
© DDS+
© DDS+
© DDS+
© DDS+
© DDS+
© DDS+
© DDS+
© DDS+
© DDS+
© DDS+
© DDS+