In 2017 werd ons commercieel renovatieproject The Mint, gelegen in het historische hart van Brussel, voltooid. Een grondige renovatie van de sokkel van het Muntcentrum plaatste het iconische gebouw opnieuw in zijn context in en herstelde de dialoog met de omliggende publieke ruimte en de Muntschouwburg.

Een tweede fase gaat nu van start, waarbij DDS+ weer actief een belangrijke rol in speelt. Een internationale architectuurwedstrijd werd uitgeschreven door Immobel en Whitewood om de toren van het Muntcentrum te hertekenen en om te bouwen tot een gemengd complex met kantoren, woningen, een hotel en andere aantrekkelijke activiteiten. Het ontwerp van het Noorse architectuurbureau Snohetta en het Belgische bureau Binst wist de jury te overtuigen. Het is dan ook in nauwe samenwerking met deze bureaus dat DDS+, samen met ADE architects, de uitvoering van het project op zich zal nemen.

© Nathalie Van Eygen
© Nathalie Van Eygen
© Binst Architects + Snøhetta
© Binst Architects + Snøhetta
© Binst Architects + Snøhetta
© Binst Architects + Snøhetta
© Binst Architects + Snøhetta
© Binst Architects + Snøhetta
© Binst Architects + Snøhetta
© Binst Architects + Snøhetta