Projectdetails

Het uit de jaren ’80 daterend glazen kantoorgebouw van Vivium, dat bekend staat als « de Hertoghe » en gelegen is aan de Desguinlei, aan de zuidelijke toegang van Antwerpen, onderging een ingrijpende renovatie. De bestaande volumetrie van het driehoekige gebouw op een sokkel van vier bouwlagen werd behouden en optimaal benut. Het gebouw werd echter gestript tot het skelet en opnieuw bekleed, tot en met de technieken en afwerkingen.

De gevels van de toren werden opgebouwd als vliesgevel zonder zichtbare profielen, met reflecterend glas om de gelijkvormigheid te verzekeren tussen het doorkijkglas en de met glas beklede borstweringen. Om tegemoet te komen aan de schaal van de voetganger, werd de sokkel uitgewerkt in een spel van horizontale en verticale lijnen.
Een ver uitspringende luifel en een heldere gevelbeglazing vestigt de aandacht op de ingang van het project.
Het project voorziet een hoge graad aan flexibiliteit in zijn inrichting en biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om in de toekomst meerdere huurders te huisvesten.

Technische informatie

Locatie
Antwerpen, België
Typologie
Kantoren
Bouwheer
Kairos (BAM), Parfinim, Vivium
Grootte
18.000 m²
Status
Voltooid
Timing
2013
Expertises
Renovatie, Duurzame ontwikkeling
Download de technische fiche

Team

Contact

Interested in this project? Contact the project partner to get more information

Dirk Bigaré

Architect - Partner