Projectdetails

De voormalige industriële zone van de Papierfabrieken van Genval, in de gemeente Rixensart, werd heringericht om plaats te bieden aan een nieuwe wijk uitgerust met huisvesting, winkelruimtes en diensten. Het nieuwe complex ligt vlak bij het toekomstige GEN-treinstation. Het project voorziet in een gevarieerde stedelijke dichtheid, de openlegging van een deel van de Lasne in het hart van de wijk, de ontwikkeling van verschillende openbare ruimtes en een mix van functies. Dankzij zijn ligging in de vallei van de Lasne en aan de rand van bosgebied bevindt het project zich midden in het groen. We kozen ervoor om de omgeving extra in de verf te zetten door ze in het project te integreren en een link te creëren tussen het project en het historische stadscentrum.

Technische informatie

Locatie
Rixensart, België
Typologie
Residentieel, Retail, Gemengd project, Utiliteitsbouw
Bouwheer
Equilis
Grootte
100.500 m²
Status
In uitvoering
Timing
2013 — 2020
Expertises
Nieuwbouw, Nieuwe wijken
Download de technische fiche

Team

Contact

Interested in this project? Contact the project partner to get more information

François Couvreur

Architect - Partner