Projectdetails

Dit project omvat de herinrichting van de 1,86 hectare grote site van La Sucrerie, de suikerraffinaderij, dicht bij het stadscentrum en het treinstation van Ath. Het bewaarde industriële patrimonium, herinnering aan het verleden van de site, vervult nu nieuwe functies. De groene, ruime setting voor de nieuwe residentiële gebouwen wordt gevormd door een hele reeks publieke open ruimtes. De sociale dimensie van het project wordt versterkt door de integratie van verschillende functies waarbij sociale interactie essentieel is: behalve 183 residentiële eenheden spelen de crèche, een buurtcentrum, winkels, een boomgaard en een gemeenschappelijke groentetuin een prominente rol.

Technische informatie

Locatie
Ath, België
Typologie
Residentieel
Bouwheer
Atenor
Grootte
30.964 m²
Status
Voltooid
Timing
2019
Expertises
Wedstrijd, Nieuwbouw, Herbestemming, Nieuwe wijken
Download de technische fiche

Team

Contact

Interested in this project? Contact the project partner to get more information

Luigi Bellello

Architect - Partner