The Commodore bevindt zich op het grondgebied van Schaarbeek, in het hart van het Reyersgebied en op het raakpunt van twee masterplannen, namelijk Mediapark en Parkway.

Het perceel verhoogt de openheid van de wijk met een verbinding tussen de Kolonel Bourgstraat en het voetgangerstraject dat achteraan het stratenblok doorkruist.

Aan de zijde van de Kolonel Bourgstraat strekt het eerste gebouw zich uit over de breedte van het perceel. Het is ontworpen in het verlengde van de twee verschillende bouwlijnen. Het vervult de rol van scharnier en materialiseert de overgang tussen deze twee gebouwen door een opeenvolging van drie achthoekige vlakken in trapvorm.

Op de site zijn twee gebouwen schuin ingeplant ten opzichte van de perceelgrenzen, waardoor ze een verruimend effect op de binnentuin creëren. De opstelling van deze twee gebouwen verdiept het gezichtsveld en verbetert de visuele verhouding met de gebouwen van het aanpalende terrein. Met 3.507 m² onverharde oppervlakte, waaronder een gemeenschappelijke groenruimte, biedt het project een rustgevende omgeving binnen een stedelijk gebied, een plaats waar mensen op adem kunnen komen en elkaar in samenhorigheid ontmoeten.

Ontdek The Commodore.

© DDS+
© DDS+
© DDS+
© DDS+
© DDS+
© DDS+