Project details

This project concerns the redevelopment of the site of La Sucrerie, the sugar refinery, which covers 1.86 hectares close to the town centre and the railway station in Ath. The industrial heritage which has been kept is a reminder of the site's past, but now fulfils new functions. The verdant, spacious setting for the new residential buildings is created by a whole series of public open spaces. The social dimension of the project is reinforced by the integration of several functions where social interaction is essential: besides the 183 residential units, a nursery, a neighbourhood centre, shops, an orchard and community vegetable gardens play a prominent role in the project.

Technical information

Location
Ath, Belgium
Typology
Residential
Client
Atenor
Size
30.964 m²
Status
Under construction
Timing
2015 — 2018
Expertises
Competition, New construction, Conversion, New district
Download technical sheet

Team

Contact

Interested in this project? Contact the project partner to get more information

Luigi Bellello

Architect - Partner