Project details

As part of the overall project « Au fil des Grands Près », for whom DDS+ already delivered a housing complex, the Abel Dubois project offers two new office buildings that will be occupied by the public services of TEC, ONEM and Fédération Wallonie-Bruxelles.

The aim of this new neighborhood is to create a connection between the city-center of Mons and its outskirt. So, the urban planning has been carefully designed. A public square has been implanted between the two office buildings. It will be the starting point of a new pedestrian path which will cross the future district and end along the stream “La Haine”. Buildings also have been thought in a sustainable way (aim: NZEB) in order to create a green-future neighborhood.

Technical information

Location
Mons, Belgium
Typology
Office
Client
Atenor
Size
14.592 m²
Status
Under construction
Timing
2021—2023
Expertises
New construction, Sustainable development
Download technical sheet

Team

Contact

Interested in this project? Contact the project partner to get more information

Bulle Leroy

Architect - Partner