Project details

Îlot Saint-Roch, a former industrial site on about 3 hectares of land in Nivelles, is being converted into a sustainable neighbourhood. The site is ideally situated, adjacent to the historic centre and the Ravel hiking and cycle path, and directly connected to the railway station. With the creation of new footpaths and an urban park, the exterior space becomes a green open space to meet or enjoy peace and quiet, an oasis of greenery as you enter the town, where gentler forms of mobility are actively encouraged. The new neighbourhood stands out from more traditional property developments by its mix of functions, and its quest for new ways of 'living in town'. There is a diversified offering in terms of housing types and budget, and it meets the needs of single people, young families, students and the elderly. Îlot Saint-Roch has been designed with the environment in mind. Particular attention has been paid to the construction, the use of sustainable materials (bricks, wood ...), insulation, water management, waste management and energy.

Technical information

Location
Nivelles, Belgium
Typology
Residential, Retail, Equipment
Client
Immobel
Size
20.000 m²
Status
Conception
Timing
2010
Expertises
New construction, New district
Download technical sheet

Team

Contact

Interested in this project? Contact the project partner to get more information

François Couvreur

Architect - Partner