Project details

The 'Aquilis' project forms part of a mixed property development on a 3.2 hectare site in Jambes. Located at the entrance gate of the city of Namur, on the boundary between the densely built-up area along avenue du Prince de Liège and the residential area of rue d'Enhaive, the project fits into a heterogeneous built environment.
The implementation of this mixed project is an eloquent illustration of the advantages of a sustainable neighbourhood through its dialogue between the buildings, the green open spaces and the environment.
Three office buildings are located along avenue du Prince de Liège, creating a rampart along this noisy route into town; along rue d'Enhaive, there is an exclusively residential area, which matches its immediate surroundings. This new pivotal neighbourhood is intended to facilitate circulation by pedestrians and cyclists, enabling a link to be created between two contrasting adjacent zones. The routes through it are rendered more pleasant by views through to high-quality landscaped spaces, and provide a green open space in the heart of the block, creating enjoyable walks.

Technical information

Location
Namur, Belgium
Typology
Office
Client
Eaglestone
Size
20.500 m²
Status
Under construction
Timing
2015 — 2019
Expertises
New construction, New district
Download technical sheet

Team

Contact

Interested in this project? Contact the project partner to get more information

Luigi Bellello

Architect - Partner