Project details

The brownfield site of the paper mill in Genval, in the municipality of Rixensart, was restructured to create a new neighbourhood of housing, retail space and services. This new complex is very close to the future RER railway station. The project provides for a varied density of urbanisation, the uncovering of a section of the river Lasne in the heart of the neighbourhood, the development of various public spaces and a mix of functions. Situated in the Lasne valley and on the fringe of woods, the project is in a verdant setting. We chose to give prominence to the relationship with the environment and to integrate it into our project, thus creating a dialogue between the project and the historic town centre.

Technical information

Location
Rixensart, Belgium
Typology
Residential, Retail, Equipment
Client
Equilis
Size
100.500 m²
Status
Under construction
Timing
2013 — 2019
Expertises
New construction, New district
Download technical sheet

Team

Contact

Interested in this project? Contact the project partner to get more information

François Couvreur

Architect - Partner